«

»

5 tips inför första dejten

Första dejten

Första dejten

Du har skickat ut mail och flirtat till de som intresserar dig mest och du har nu hittat en kvinna som du tycker skulle passa dig bäst.

Du har säkert skickat mail fram och tillbaks ett tag och det är nu dags att bjuda henne på en första dejt. När du ska göra detta är svårt att säga men efter totalt 5-10 mail borde det vara dags att ställa frågan. Är hon inte intresserad då så lär hon inte bli det senare.

Detta inlägg kommer att gå igenom 5 bra saker att tänka på inför den första dejten som förhoppningsvis kommer att förbättra dina chanser att få en andra dejt.

  1. Bjud på kaffe! – Då det kan bli många dejter innan du hittar den rätta rekommenderar jag dig att den första dejten ska göras i ett kafé. Du sparar pengar och kan ha en konversation i ett lugnt tempo och verkligen koncentrera dig på om hon verkligen är den rätta för dig.
  2. Öppna dörren! – Det är alltid bra att vara en gentleman så jag rekommenderar att du öppnar och håller upp dörrar till din dejt. Detta borde uppskattas mycket då många män glömmer detta enkla sätt visa sitt intresse för sin nya partner.
  3. Enkel konversation! – Första dejten är till för att du och hon ska få reda per om varandra så fråga gärna på och berätta även mer om dig själv. Ser du att din dejt inte vill svara på något så ska du självklart inte trycka vidare på det utan gå då vidare till något annat. Försök svara så ärligt du kan då det är en riktigt dålig idé att börja ljuga redan på första dejten.
  4. Betala notan! – Jag är kanske lite ”old fashion” men jag anser att en man ska alltid betala hela notan så betala både din och din dejts beställning. De flesta tycker såklart om detta men skulle någon insistera 2 gånger eller mer så bör du ge vika och dela på notan.
  5. Boka 2:a dejten! – Om du tycker att hon är den du vill satsa på så rekommenderar jag att fråga henne om en 2:a dejt strax innan du avslutar första dejten. Du visar då direkt att du är intresserad av att se om det kan bli någon relation och du slipper tänka på när du måste ringa upp henne senare under kvällen – allt är ju redan bestämt och avklarat. Säger hon att hon ska tänka på saken eller blankt nej så betyder det nog att hon inte tyckte att dejten gick så bra men skulle hon säga JA så borde det betyda att hon tyckte dejten gick bra och att hon vill fortsätta träffa dig.

Kom ihåg att vi är alla olika så dessa tips kanske inte passar alla situationer men grunderna borde kunna appliceras för de flesta. Försök läsa av vad din dejt vill eller vill inte ha genom att lyssna på henne och tänk efter en aning innan du säger något.

För en seriös och generell dejtingsida rekommenderar jag Match.com men det finns även en mängd olika nischade dejtingsidor som kan passa dig bättre:

Hdate.se – Dejtingsidan för handikappade och funktionshindrade

hbtdating.se – Dejtingsidan för alla homo-/Bi-sexuella.

Singlarmedbarn.se – Dejtingsidan för alla ensamstående föräldrar som söker någon i samma livssitutation.

Lycka till med dejtingen!

Bild från Pixabay.

Kommentera