Första dejten

Första dejten

Första dejten

Det kan vara väldigt nervöst och pirrigt inför den första dejten, många tankar som snurrar i huvudet. Man kanske funderar över hur det ska bli, vad man ska prata om, vad man ska göra och absolut inte göra. Vi har nog alla varit i den situationen och kan känna igen oss i känslan. Det finns vissa saker man kan tänka på som gör det lättare både innan och under dejten. Vi tänkte ge dig några tips som kan vara användbara, dessa tips är ingen garanti för succé men de kommer hjälpa dig på traven.

Inför dejten

 • Se till att ha pratat i telefon med personen du ska träffa, det ger dig en ytterligare bild av personen ifråga. Det ger även en trygghet inför själva dejten.
 • Bestäm träff på en neutral plats som du ändå känner dig trygg och bekväm med. Man kan till exempel gå en promenad tillsammans, ta en fika, spela bowling eller någon annan rolig aktivitet. Vi rekommenderar inte att äta en lyxmiddag eller gå på bio på den första dejten. Detta leder ofta till stora anspänningar och att gå på bio är inte vidare socialt.
 • Ta på dig något du känner dig bekväm och trygg med, ansträng dig lagom mycket men se till att vara hel och ren.
 • Om du utstrålar självsäkerhet och trygghet så kommer även din dejt känna sig bekväm med dig.

Under dejten

 • Fråga mycket, vi alla uppskattar om den andra är intresserad av vem man är. Det är mindre attraktivt att ha långa utläggningar om sig själv. Ögonkontakt, flacka inte med blicken utan försök vara fokuserad på din dejt och visa att du är intresserad av just henne eller honom.
 • Kroppsspråk och hållning, visa gärna med kroppen vad du tycker och känner, le mycket och var avslappnad. Undvik att korsa armar, ben eller fingrar och slappna av i mun och läppar. Detta eftersom du annars riskerar framstå som tillstängd och svåråtkomlig. Känn av stämningen och lita på vad du känner, prata gärna om sådant du sedan innan vet att din dejt är intresserad av.
 • Tiden, en första dejt bör inte ta så mycket tid i anspråk, någon timme eller två brukar vara lagom, ni har förhoppningsvis massor med tid framför er.

Efter dejten

 • Tag det lugnt, hör inte av dig direkt efter dejten utan låt den sjunka in både hos dig och den du träffat. Låt det gå ett tag, men inte för länge, innan du hör av dig igen. Hör du av dig för snabbt kan du uppfattas som för ”gåpåig”, väntar du för länge kan du uppfattas som ointresserad.
 • Håll på dina känslor, kom inte med några långa kärleksförklaringar direkt utan tag det lugnt och låt allt ta sin tid samtidigt som du håller spänning i dejtandet.

Låter allt detta för allvarligt? Se det som användbara tips, huvudsaken är självklart att man har roligt tillsammans, skrattar och trivs.

Vi önskar dig stort lycka till på den första dejten och hoppas att du hittar kärleken. Här kan du se fler artiklar om kärlek och relationer.

1 kommentar

 1. kalle

  hej jag är jag är en kille på 38år bor falköping har assister dygnet runt o har problem med lite av min hadikapp jag saknar en kvinna få leva med jag sitter inte i rullstol men jag är lite överviktig men behöver non att få vara med o ha äkta kärlik med

Kommentera